COSMETIC TATTOO

by Tezz

FAQ

 

 

Här kan du känna dig trygg. Tezz är cerifierad semi-permanent makeup artist samt lashlift stylist.

 

 • Jag använder endast sterila verktyg för att säkra både min och kundens säkerhet. Engångsartiklar som används under behandlingen slängs efteråt. Godkänd för F-skatt.
 • Varför ska man välja kosmetisk tatuering? Är du trött på att behöva sminka dig dagligen för att ens ha några ögonbryn eller om du endast vill fylla i och justera formen på dina bryn så passar det här dig perfekt. Det är en semitatuering, dvs den försvinner helt såsmåningom om du väljer att inte fylla i brynen. En påfyllning rekommenderas 1 gång/år.
 • Hur bestäms formen och färgen? Vi diskuterar form och färg när du kommer. Med hjälp av mätinstrument ritar vi ut formen och när du känner dig helt nöjd med den påbörjar vi tatueringen.
 • Vad är skillnaden mellan Microblading (3D-bryn), puderbryn, ombrebryn samt kombobryn? 3D-bryn, microblading. Microblading är en manuell metod där man ristar in hårstrån för att få ett naturligt utseende. Combobryn är en kombination där man använder både manuellt verktyg och maskin. De andra metoderna utförs enbart med maskin. Har du väldigt fet eller grovporig hud redkommenderar vi att du väljer ”puderbryn” eller ”ombrebryn”.
 • Puderbryn passar dig som vill ha mer markanta ögonbryn och de liknar mer en sminkad look, som när du sminkar brynen med en brynskugga. Man tatuerar inte in strån som vid 3D-bryn. Denna variant är att föredra om du har väldigt fet eller grovporig hud.
 • Ombrebryn är precis som puderbryn, men man börjar med en ljusare färg i början av brynet för att gradvis bli mörkare mot slutet. Man kan även tatuera in några 3D-strån i början av brynet om man så önskar.
 • Kombinerade 3D-bryn och puderbryn. Med denna metod innebär det att vi både tatuerar in 3D-bryn (strån) och skuggar brynen samtidigt. Denna metod gör att brynen ser något fylligare ut och passar dig som inte har så mkt eget hår i brynen.
 • Hur lång tid tar behandlingen? Den tar ca 2-3h.
 • Gör det ont? Vi använder bedövning under hela tatueringsförfarandet. Vissa är mer känsliga än andra, men i regel känner man inte något överhuvudtaget.
 • Rakas eller tas de befintliga ögonbrynen bort innan tatuering? Det gör jag absolut inte. Det enda som rakas bort är strån utanför tatueringen.
 • Hur länge håller tatueringen? Det är väldigt individuellt. Ca 1-3 år håller det. Man rekommenderar därför en påfyllning 1 gång/år. Vissa kommer inom 6 månader. Fyller man inte på tatueringen så försvinner den helt så småningom.
 • Hur ofta kan man göra en påfyllning? En gång/år rekommenderas en påfyllning av din tatuering, går det längre tid är det bara bra. Max 2 ggr/år. För varje gång man tatuerar brynen skapas en ärrbildning eftersom vi ristar in strån i din hud, därför är det inte att rekommendera att göra det oftare än 1 gång/år. För varje gång vi går i samma streck och tatuerar så läker stråt bredare, då ser det inte längre ut som 3D-bryn utan liknar mer en blocktatuering. Därför vill vi helst se att strån från tidigare tatuering har bleknat.
 • Måste man alltid komma en andra gång (återbesök) efter att man har gjort kosmetisk tatuering första gången? Ja, vid första tillfället du tatuerar dig behövs ett återbesök inom 4-8 veckor. Ett återbesök görs alltid tidigast 4 veckor efter och senast 8 veckor efter att tatueringen är gjord. Huden behöver läka helt innan återbesöket. Det kostar endast 500kr för dig som NYKUND, dvs första gången du tatuerar dina bryn. Missar du tiden så räknas den som förbrukad och du får boka in påfyllning inom 12 månader (SÅ MISSA INTE TIDEN). Under läkningen kan man tappa allt från 10-90% av pigmentet, men det vanligaste är 30-40%. Det beror på din hud, medicin och blödning. Vissa tappar inget alls, medan andra tappar mer. På återbesöket fyller i de luckor som uppstått samt justerar färg om så önskas. OM det krävs ytterligare återbesök bokar man in det.
 • Jag är gravid, varför kan jag inte tatuera mig? Det är framförallt för dig och ditt barns säkerhet. OM någon infektion uppstår och du behöver äta någon stark medicin som är skadligt för barnet är det inget vi vill riskera. Dessutom har du väldigt mkt hormoner i kroppen. Det gör att färgen inte sitter kvar utan kan släppa helt. Vi rekommenderar att du väntar 3 månader efter förlossningen, dvs om du inte ska amma.
 • Varför rekommenderas inte kosmetisk tatuering förrän 3 månader efter att jag har slutat amma? Det är pga alla hormoner i kroppen. Det gör att färgen inte sitter kvar utan kan släppa helt. Därför rekommenderas det inte att göras förrän 3 månader efter att man har slutat amma. När kroppen är i balans igen. Du kan välja att göra din tatuering ändå, men risken är stor att du tappar mer pigment än du skulle ha gjort annars.
 • Jag har ulcerös kolit, varför krävs det ett läkarintyg för att jag ska få lov att göra kosmetisk tatuering?Vid ulcerös kolit har man en aktiv inflammation i kroppen. Det går bra att göra kosmetisk tatuering vid rådfrågning hos din läkare som även skriver ett läkarintyg för dig där han/hon godkänner att du gör kosmetisk tatuering. Det är för din egen säkerhet som vi vill ha ett godkännande från din läkare.
 • Verktyg och pigment, vad använder ni? Jag använder endast godkända färger, märket vi använder är Li-pigment. Alla nålar är sterila och kastas efter varje tatueringstillfälle.
 • Jag har nickel- eller någon kemikalieallergi, kan jag tatuera mig? Ja, det går jättebra efter att vi har gjort ett allergitest. Kontakta mig så bokar vi in en tid för testet, minst ett dygn innan den tänkta behandlingstiden. Mina verktyg och färger innehåller inte något av detta, men för din egen säkerhet gör vi alltid ett allergitest innan tatueringen om du har dessa allergier.

 

 

 

 

Before you book an appointment